«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη»: Ράκος ο Αλέξανδρος Κοψιάλης για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του

Ένα ιατρικό λάθος προξένησε τεράστιο πρόβλημα υγείας.

Δύσκολες ώρες περνούν ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η οικογένειά του, λόγω ενός ξαφνικού, πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε insta stories του, όλα ξεκίνησαν με μια λάθος διάγνωση γιατρού, λόγω της οποίας ο πατέρας του κατέληξε με οξεία νεφρική ανεπάρκει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλησπέρα σε όλους! Να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία. Θα προσπαθήσω να είμαι απλός, περιεκτικός και σύντομος. 8 Μαρτίου ο πατέρας μου άρχισε να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και όπως ήταν φυσιολογικό πήγαμε σε έναν ορθοπεδικό, ο οποίος έβγαλε πόρισμα ότι έχει πάθει θλάση, κάτι πρακτικά αδύνατο για τη ζωή την οποία ακολουθεί ο πατέρας μου ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε του έγραψε κάποια πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη και θεωρητικά μέσα στις μέρες ο πόνος θα υποχωρούσε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να περπατήσει από τους πόνους, να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να έχει σχεδόν παραλύσει, να μην μπορεί να βήξει. Κάνουμε μία ακτινογραφία στη μέση και έδειξε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν υπήρχε θλάση.

Έτσι, λοιπόν, ο γιατρός, ο όποιος τον παρακολουθεί, ο καρδιολόγος, του ζήτησε κάποιες εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις έγιναν στο σπίτι γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί για να πάει. Του πήραν ουρά και αίμα και ήταν πάρα πολύ αυξημένες οι τιμές στην κρεατινίνη, το νάτριο και το κάλιο. Τι σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως να είχε πάθει κολικό νεφρού. Ο πόνος του νεφρού είναι πάρα πολύ κοντινός με τη μέση, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Οπότε ενώ είχανε πρόβλημα τα νεφρά έπαιρνε δυνατά αντιφλεγμονώδη για την μέση, τα οποία ήρθαν και του νέκρωσαν στην ουσία και τα δύο νεφρά», είπε και συνέχισε:

«Φτάνουμε, λοιπόν, και στο χθες το βράδυ που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να κουνηθεί από τους πόνους και τον πήρα σηκωτό στα χέρια παρέα με έναν φίλο μου και το πήγαμε εμείς οι ίδιοι στο νοσοκομείο. Του κάνανε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια με συνέπεια να κάνει χθες το βράδυ μία αιμοκάθαρση κι άλλη μία σήμερα το πρωί.

Κλείνοντας, λοιπόν, να πω ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Το μόνο το οποίο με παρηγορεί είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αλλά είναι κάτι το οποίο προκλήθηκε από τα φάρμακα τα οποία πήρε το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 15 μέρες.

Ο μόνος λόγος που κάνω αυτά τα stories είναι γιατί θα ήθελα πολύ ένα μήνα πριν να είχα ακούσει έναν άνθρωπο να μου αφηγείται αυτή την ιστορία έτσι ώστε να ήμουν πιο πονηρεμένος και να έλεγα του πατέρα μου ‘μήπως δεν είναι η μέση; Πάμε να κάνουμε και μία εξέταση αίματος γιατί ποτέ δεν ξέρεις’. Γενικότερα όταν πονάτε κάπου προσπαθήστε να προσδιορίσετε τι ακριβώς είναι ο πόνος και αν δεν μπορείτε, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη και πάνω στον πανικό μας δε σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο κάντε και μια έξτρα εξέταση, πάρτε και μια δεύτερη γνώμη και τρίτη και τέταρτη αν χρειαστεί.

Χίλιες φορές να σου πει οικογένεια σου, οι φίλοι σου, η παρέα σου φλώρους φοβητσιάρηδες ότι τρέχεις και κάνεις εξετάσεις παρά να ταλαιπωρηθείς. Συνεπώς προσοχή και πριν πάρετε το οτιδήποτε κοιτάξτε να είστε σίγουροι και εκεί που θα πάτε να εμπιστεύεστε τον γιατρό σας τυφλά. Μόνο τότε να πάρετε αυτά που σας έχει πει και αφού το έχετε ψάξει καλά».

«Κλείνοντας λοιπόν να πω ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Το μόνο το οποίο με παρηγορεί είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια αλλά είναι κάτι το οποίο προκλήθηκε από τα φάρμακα τα οποία πήρε το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 15 μέρες», κατέληξε φανερά φορτισμένος.

Εμείς, από τη μεριά μας, να ευχηθούμε περαστικά.

Διαβάστε επίσης