«Έχω μεταμοντέρνα σεξουαλικότητα»: Η εισαγγελέας «τελείωσε» τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Δικαίωση για την οικογένεια Τοπαλούδη.

Αίτηση για επανεξέταση και αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση Τοπαλούδη κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι δύο καταδικασμένοι δολοφόνοι -ο Ροδίτης και ο Αλβανός- της άτυχης Ελένης, με την υπόθεσή τους να εξετάζεται την Tρίτη 19 Σεπτέμβρη.

Οι δυο τους είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, με την εισαγγελέα της έδρας, Ελένη Κovτακτσή, να προτείνει στον Άρειο Πάγο να παραμείνουν καταδικασμένοι τόσο ο 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος Αλβανός.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, με την κ. Κovτακτσή να προτείνει κατά την ακροαματική διαδικασία να απορροφηθούν οι λόγοι αναίρεσης που επικαλέστηκαν οι δολοφόνοι της Ελένης, οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Σχετικά με την παροχή ελαφρυντικών η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «το δικαστήριο απολύτως τεκμηριωμένα απέρριψε τους ισχυρισμούς περί παροχής ελαφρυντικών», ενώ όσον αφορά στην παροχή του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, η ίδια εξήγησε ότι «δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσαν την πράξη εξαιτίας της ανωριμότητας της ηλικίας τους και η απόφαση το τεκμηριώνει αυτό απολύτως».

Και συνέχισε σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Ροδίτη κατηγορουμένου ότι δεν ελήφθη υπόψη από τους δικαστές ο ισχυρισμός του περί «μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας»: «Για τη μεταμοντέρνα σεξουαλικότητα θεωρώ ότι η απόφαση απαντάει στους ισχυρισμούς αυτούς απολύτως τεκμηριωμένα και κάνοντας και χρήση του όρου ‘μεταμοντέρνα σεξουαλικότητα’ και την έχει λάβει υπόψη το δικαστήριο.

Τον τελικό λόγο έχει ο Άρειος Πάγος που αν αποφασίσει την αναίρεση της απόφασης, τότε η δίκη θα επαναληφθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο κατά το σκέλος της απόφασης που κρίθηκε ότι πρέπει να αναιρεθεί.

Διαβάστε επίσης