Ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών ο ΕΜΑ

Απομένει η τυπική έγκριση από την Κομισιόν.

Το «ναι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών σε χαμηλότερη δόση εξασφάλισαν οι Pfizer / BioNTech  την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και πλέον απομένει να δώσει επίσημα το «οκ» και η Κομισιόν προκειμένου να αρχίζουν οι εμβολιασμών και των μικρών παιδιών στην Ευρώπη.

«Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) συνέστησε τη χορήγηση επέκτασης της ένδειξης για το εμβόλιο COVID-19 Comirnaty, ώστε να συμπεριληφθεί η χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών (10 mg σε σύγκριση με 30 mg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, χορηγείται σε δύο δόσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων», αναφέρει εμταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της σύμπραξης των Pfizer / BioNTech έχει λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ήδη χορηγείται στις Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης
Close