Ώρα μέτρων και δύσκολων αποφάσεων για την κυβέρνηση

Ανήσυχοι οι λοιμωξιολόγοι

Όλοι πλέον παραδέχονται το προφανές. Έχουμε περάσει σχεδόν 2 μήνες σε ένα lockdown, το οποίο μόνο στα χαρτιά είναι lockdown, χωρίς να έχουμε καταφέρει το παραμικρό.

Δικαιώνονται έτσι εκείνοι που φώναζαν τόσο καιρό ότι θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε μια σκληρή καραντίνα 2 εβδομάδων, στην οποία θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα δούμε μετά αποτελέσματα, απ’ το να κυνηγάμε διαρκώς την ουρά μας σε ένα lockdown που στην πράξη ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει.

Η χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων φαίνεται ότι έκανε την κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα να το καταλάβει, γι’ αυτό και το επόμενο βήμα θα είναι πιο αποφασιστικό.

Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί μια νέα δέσμη μέτρων, ίσως η πιο σκληρή από ποτέ, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός ο οποίος προελαύνει. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι μεταλλάξεις.

Ακόμα δεν έχει κλειδώσει τίποτα κι όλα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων. Και θα βρίσκονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα θα είναι σκληρά, σαρωτικά καθώς οι μέρες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Αν δεν περιοριστεί ο ιός άμεσα, το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει. Έρχονται δυο δύσκολες εβδομάδες…

Διαβάστε επίσης
Close