Π.Ο.Υ.: «Το εμβόλιο δεν σημαίνει άμεσο αφανισμό του Covid»

Ξεκάθαρο το μήνυμα.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει το ανηλεές σφυροκόπημα στην οικουμένη, αναγκάζοντας τις περισσότερες χώρες να ζουν υπό καθεστώς συνεχούς καραντίνας με μικρά διαλείμματα. Τα lockdowns κρίνονται απαραίτητα, καθώς είναι το μόνο μέτρο που αποδεδειγμένα ανακόπτει την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Πολύς ντόρος γίνεται και για το πώς θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα φέτος, καθώς… πλησιάζουν και ο κόσμος θέλει να ζήσει κάποιες στιγμές ευτυχίας με την οικογένειά του, διώχνοντας προσωρινά έστω τη μαυρίλα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ωστόσο, είναι ξεκάθαρος: οι φετινές γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές. Παράλληλα, επισημαίνει γι’ ακόμα μία φορά πως το γεγονός πως είμαστε κοντά στη μαζική παραγωγή εμβολίου δε σημαίνει πως η νόσος θα εξαφανιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», ήταν το σαφές μήνυμα του Π.Ο.Υ.

Διαβάστε επίσης
Close