Το νέο ρεκόρ των κρουσμάτων φέρνει παράταση του lockdown

Η καραντίνα θα κρατήσει περισσότερα από ό,τι περιμέναμε.

Ήδη από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το δεύτερο lockdown στη χώρα, είχε ειπωθεί πως είναι πολύ πιθανό η νέα καραντίνα να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αρχικά είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενώ σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, το lockdown θα ισχύσει μέχρι 30 Νοεμβρίου, όπως αποδεικνύεται αυτό είναι μόνο η… πρώτη φάση της νέας πραγματικότητας, με τον Μητσοτάκη να δηλώνει πλέον πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει παράταση. 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός μετά το σημερινό νέο θλιβερό ρεκόρ των 3.316 κρουσμάτων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων και η όλοι αντιμετώπιση του κόσμου στα νέα μέτρα προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν στο MediaInsider πως το lockdown αναμένεται να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τα εμπορικά καταστήματα να ανοίγουν λόγω γιορτών μετά τις 15 Δεκέμβρη. 

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, από τη μεριά του, προετοιμάζει τους πολίτες για τη συγκεκριμένη παράταση με δηλώσεις του στα Μέσα, η επίσημη ανακοίνωση, όμως, δεν θα έρθει νωρίτερα από τις 25 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης
Close