Ο φόβος για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τι ελπίζουν οι επιστήμονες.

Η αντίδραση της Ελλάδας στο χτύπημα του κορωνοϊού ήταν αν μη τι άλλο υποδειγματική. Με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα το σχέδιο που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας λειτούργησε άψογα και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους.
Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας.

Το σχέδιο της μερικής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων απαγόρευσης είναι το πρώτο εμπόδιο.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι στα μέσα Μαίου θα είναι σε θέση να εφαρμόσει το σχέδιο της και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας να γίνει η άρση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να αυξηθούν τα κρούσματα.

Ο μεγάλος φόβος όλων όμως είναι άλλος και έχει να κάνει με το νέο κύμα που αναμένεται στα τέλη του Σεπτέμβρη. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δοκιμαστεί καθώς εκτός από τον κορωνοϊό θα βρίσκεται σε έξαρση και η εποχική γρίπη. Η μεγάλη ελπίδα των επιστημόνων για να μην γονατίσει το σύστημα δεν έχει να κάνει με το εμβόλιο (αργεί ακόμα), αλλά με την εύρεση μιας φαρμακευτικής αγωγής που θα χτυπήσει τον ιό.

Ο καθηγητής, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στο Mega έδωσε μια ευχάριστη νότα, προβλέποντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό, πράγμα που θα λύσει τα χέρια των γιατρών και θα κάνει την αντιμετώπιση του πολύ πιο εύκολη

Διαβάστε επίσης
Close