Οι 2 παράγοντες που καθορίζουν αν θα περάσεις τον κορωνοϊό πολύ ελαφριά

Τι λένε οι επιστήμονες

Όσο περνούν οι μέρες και τα δεδομένα αυξάνονται τόσο περισσότερο κατανοούν οι επιστήμονες τη συμπεριφορά του κορωνοϊού.

Έτσι, ενώ στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι εν πολλοίς μιλάμε για έναν ιό με συμπτωματολογία ανάλογη με εκείνη της εποχικής γρίπης, σύντομα όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Εκείνο που προβληματίζει την ιατρική κοινότητα είναι ότι ο ιός χτυπάει χωρίς διακρίσεις, όλες τις ηλικίες. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι άνθρωποι της ίδιας ηλικίας περνούν τον ιό εντελώς διαφορετικά.

Κάποιοι είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και κάποιοι άλλοι κυριολεκτικά δεινοπαθούν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2 είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο και καθορίζουν το αν και πόσο βαριά θα νοσήσει κάποιος.

Ο πρώτος είναι η κατάσταση το ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενή. Ένα δυνατό ανοσοποιητικό μπορεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα να αναχαιτίσει τον ιό, σε σχέση με ένα εξασθενισμένο.

Ο δεύτερος και πιο βασικός παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποιοι περνάνε τη νόσο πολύ ελαφριά, ενώ κάποιοι συνομήλικοι τους βαριά, είναι τα γονίδια.

Οι γενετικές έρευνες που ξεκίνησαν, σύντομα αναμένεται να αποκαλύψουν ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο, ανάλογα με το γενετικό υπόβαθρό τους.

Διαβάστε επίσης
Close