Χανταϊός: Τι λέει ο Ηλίας Μόσιαλος για την είδηση που προκάλεσε τρόμο

Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Την ώρα που ο πλανήτης προσπαθεί ακόμα να μαζέψει τα κομμάτια του από το φονικό χτύπημα του κορωνοϊού η είδηση για έναν άλλο ιό, τον χανταϊό, προκάλεσε τρόμο στους πολίτες.

Μιλάμε για νέα ιό; Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Ο Ηλίας Μόσιαλος με ένα κατατοπιστικό status στο facebook έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus. Έχει πάνω από 11,000 προωθήσεις η ανάρτηση από το hellasjournal. Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορωνοϊο και δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων.

Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες.

 

Διαβάστε επίσης
Close