Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε ξεκινά, τι θα ισχύσει

Το πιο σκληρό μέτρο ήταν θέμα χρόνου.

Σε σκληρά μέτρα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών να αδιαφορεί πλήρως για τους περιορισμούς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα περιστατικά απειθαρχίας στα μέτρα έχουν ανησυχήσει ιδιαιτέρως τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, με τον ίδιο να κρούει καθημερινά στους πολίτες τον κώδωνα του κινδύνου και να μας ζητά -σχεδόν παρακαλώντας μας- να μείνουμε σπίτι.

Δυστυχώς, αυτό δεν μοιάζει να είναι αρκετό και έτσι το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πιο σκληρό μέτρο:  Tην καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να καθυστερήσει όσο γίνεται το νέοα αυτό -ακραίο μεν, απαραίτητο δε- μέτρο. Ωστόσο, μετράμε ώρες μέχρι να έρθει η ανακοίνωση της απαγόρευσης (λέγεται ότι είναι πιθανό να ανακοινωθεί το απόγευμα της Κυριακής!), η οποία ωστόσο θα είναι στο γαλλικό μοντέλο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα επιτρέπονται συγκεκριμένες μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς όπως είναι η μετάβαση από και προς την εργασία μας, την αγορά τροφίμων και φαρμάκων και τις επισκέψεις στον γιατρό. Όλα αυτά, όμως, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κυρίως η απαγόρευση συναθροίσεων. Εννοείται πως «φρένο» θα μπει και στα ταξίδια εντός χώρας.

Διαβάστε επίσης
Close