Το «Μένουμε Σπίτι» δε φτάνει – Έρχεται το πιο αυστηρό μέτρο της κυβέρνησης

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης όσοι δεν συνετίστηκαν.

Φανερά εξοργισμένος εμφανίζεται στα κανάλια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε αυστηρότερα μέτρα καραντίνας προκειμένου όλοι να αναγκαστούν να υπακούσουν στις οδηγίες των ειδικών προς περιορισμό του κορωνοϊού.

Δυστυχώς, παρά την πληροφόρηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ορισμένοι συμπολίτες μας αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί προκειμένου να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ακόμα πιο αυστηρό μέτρο μετά την «καραντίνα», το οποίο αναμένεται να αναγκάσει τους πάντες να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα. Όπως ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε, θα υπάρξει απαγόρευση και περιστολή των υπαίθριων συναθροίσεων πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων -9 στο σύνολο!-στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Στην περίπτωση που η αστυνομία πιάσει ομάδα ανθρώπων (από 10 και πάνω) θα επιβάλλει πρόστιμο της τάξεως των 1000 ευρώ ανά πρόσωπο!

«Εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, με την έννοια ότι θα προχωρήσουμε σε μία απαγόρευση ή περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων γιατί δυστυχώς -και το λέω με λύπη- η σύσταση ‘Μένουμε στο Σπίτι΄ ακολουθείται από ένα μεγάλο μεν τμήμα του πληθυσμού αλλά όχι από όλους. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, οι συγκεντρώσεις θα απαγορευτούν δια ροπάλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση έχει τονίσει τη σπουδαιότητα του να μένουμε στο σπίτι μας μόνοι μας, με την οικογένειά μας και να ΜΗΝ καλούμε κόσμο.

Διαβάστε επίσης
Close