Το χρηματικό ποσό της υλοποίησης για τις “Άγριες Μέλισσες” και το “Κόκκινο Ποτάμι”

Συναρπαστικά επιτυχημένες με τσουχτερό κόστος!

Δύο σειρές-σταθμοί, πλέον, της ελληνικής μυθοπλασίας, οι «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 και το «Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Η ερμηνείες των εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, τα γραφικά σκηνικά, αλλά και τα κουστούμια αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους για την άψογη υλοποίησή τους και την διατήρηση της γενικά ομολογουμένης ποιότητας.

Οι δύο σειρές έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό που τις υποστηρίζει σε κάθε επεισόδιο. Ωστόσο, το άρτιο αποτέλεσμα προϋποθέτει και το αντίστοιχο κόστος με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμμετοχή πάνω από 1.000 ηθοποιών στο ρόστερ του «Κόκκινου Ποταμιού». Αναλογικά, λοιπόν και σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «TV κους κους», η σειρά του OPEN που αγγίζει το 30% της τηλεθέασης απαιτεί 120.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο.

Από την άλλη, αρκετά τσιμπημένο είναι και το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για τη σειρά του ANT1, στην οποία, μάλιστα, ολόκληρο το χωριό αποτελεί μια ιδιαίτερη κατασκευή που χτίστηκε από την αρχή, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί την κατάσταση ανάμεσα στις δύο σειρές είναι η αίτηση επιχορήγησης από το πρόγραμμα της ΕΚΟΜΕ για τις «Άγριες Μέλισσες», ενέργεια στην οποία το «Κόκκινο Ποτάμι» δεν προχώρησε.

Διαβάστε επίσης
Close