Η απάντηση της ΕΡΤ στην κριτική για το Μουντιάλ 2022

Γιατί δεν αγόρασε τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά το Μουντιάλ, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν προβάλλεται από τη Δημόσια Τηλεόραση, αλλά από ιδιωτική και πιο συγκεκριμένα από τον ΑΝΤ1, ο οποίος αποφάσισε να μεταδώσει πολλούς από τους αγώνες στην συνδρομητική του πλατφόρμα.

Μια απόφαση που σχολιάστηκε δυσμενώς, καθώς όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μέχρι τώρα μεταδίδονταν από ελεύθερα κανάλια. Στο στόχαστρο των τηλεθεατών βρέθηκε και η ΕΡΤ, που της άσκησαν κριτική γιατί δεν αγόρασε αυτή τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η απάντηση της ήταν άμεση με ανακοίνωση.

«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ

Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης
Close