Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης με 2 φωτό τα είπε όλα για όσα θα δούμε από Σεπτέμβρη

Τι ανέφερε ο καθηγητής.

Ο πνευμονολόγος, καθηγητής Ιατρικής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αποφάσισε να κάνει έναν απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με ψύχραιμη προσέγγιση ο κ. Γουργουλιάνης ανέφερε αρχικά την τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε συγκινηθεί, λέγοντας πόσο πολύτιμοι είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας.

«Μελετώντας τώρα, προσεκτικά όσα ανακοινώνουν οι εθνικοί οργανισμοί δημόσιας υγείας, σε χώρες όπως το Περού, η Κίνα, η Αλβανία καταγράφηκαν δυστυχώς 4 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό, δυστυχώς σε νεότερους ασθενείς ηλικίας <65 ετών. Αντίθετα στις προηγμένες υγειονομικά χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, στην ίδια ηλικιακή ομάδα καταγράφηκε περίπου ο 1 στους 10 θανάτους. Η Ελλάδα, Πολωνία, Ουγγαρία, Ισπανία βρίσκονται στη μέση με λιγότερους από 2 στους 10 θανάτους», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως η ανομοιογένεια στους θανάτους νεότερων ασθενών που μάλλον θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, οφείλεται κυρίως στην κατάσταση του συστήματος υγείας και στο ρόλο του από την πρόληψη, δηλαδή τους εμβολιασμούς και την πρωτοβάθμια φροντίδα , μέχρι κυρίως την θεραπευτική αντιμετώπιση.

«Η βελτίωση του συστήματος υγείας πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα για την ενδημική φάση της νόσου. Με αυτά τα δεδομένα ο νέος, υγιής και αθλητικός τύπος της φωτογραφίας , αλλά και ο μηχανόβιος φίλος θα απαλλαγούν οριστικά από τη μάσκα και τις φοβίες τους!», καταλήγει στην ανάρτησή του την οποία συνοδεύει με δύο φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης
Close