Βόμβα στη Eurovision: Γι’ αυτό ακυρώθηκε το 10άρι της Ρουμανίας στην Ελλάδα

Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που θα έδινε η κριτική τους επιτροπή

Αντιδράσεις προκλήθηκαν για την ψηφοφορία στον τελικό της Eurovision αφού μετά την ολοκλήρωση του μουσικού διαγωνισμού βγήκαν στην επιφάνεια ζητήματα με τις επιτροπές των χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι κριτικές επιτροπές έξι χωρών είχαν ήδη αποκλειστεί καθώς εντοπίστηκαν “παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας” κατά τη διάρκεια του β’ ημιτελικού, εννοώντας προφανώς ότι υπήρξε χειραγώγηση ψήφων.

Οι έξι εθνικές επιτροπές που αποκλείστηκαν ήταν οι εξής:

  1. Αζερμπαϊτζάν
  2. Γεωργία
  3. Μαυροβούνιο
  4. Πολωνία
  5. Ρουμανία
  6. Σαν Μαρίνο

Στη θέση τους, για την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η EBU υπολόγισε ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα με το οποίο αντικατέστησε τις βαθμολογίες των επιτροπών που μπλοκαρίστηκαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, αυτό που οι παρουσιαστές παρουσίασαν ως τεχνικό πρόβλημα, φαίνεται πως είχε άμεση σχέση με αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, αφού αρκετές από τις παραπάνω χώρες δεν ανακοίνωσαν το αποτέλεσμά τους δια στόματος του εκπροσώπου τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το παράδειγμα της Ρουμανίας:


Η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που θα έδινε η κριτική τους επιτροπή, αν η EBU δεν ακύρωνε την βαθμολογία τους ως “ύποπτη”. Σε αυτά βλέπουμε πως η Ελλάδα θα λάμβανε 10 βαθμούς, αντί των 2 βαθμών που έλαβε τελικά από τα αποτελέσματα του “αλγόριθμου” της EBU.

Διαβάστε επίσης
Close