Λαμία: Πέθανε 14χρονη που νοσούσε από κορωνοϊό

Ήταν ανεμβολίαστη.

Μακραίνει η μαύρη λίστα συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό που πλέον ξεπερνούν τους 18.500 χιλιάδες από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου είχαμε το 4ο θύμα του φονικού ιού σε ηλικία κάτω των 18 ετών, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Λαμίας μία 14χρονη. Η άτυχη κοπέλα νοσούσε από τις 29 Νοεμβρίου και βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό, ωστόσο, σήμερα το πρωί η μητέρα της κάλεσε ασθενοφόρο, καθώς παρουσίασε αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.

Από τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο, και αποφάσισαν να κάνουν διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, ωστόσο, η μικρή δεν τα κατάφερε.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Διαβάστε επίσης
Close