Μετάλλαξη Όμικρον: Σε αυτές τις χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα

Το Ισραήλ θα κλείσει τα σύνορά της για όλους τους ξένους προκειμένου να προστατευθεί.

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες, όταν και έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης Όμικρον, που ξέφυγε από την Αφρική.

Παρότι, ακόμα οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν πρόκειται για επικίνδυνο στέλεχος, αφού βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατευθούν από τη νέα μετάλλαξη. Άλλωστε, διανύουμε ήδη το τέταρτο και σφοδρό κύμα της πανδημίας, καθώς δεν είχαν δώσει τη δέουσα σημασία στο στέλεχος Δέλτα, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ήδη οι περισσότερες χώρες προχωρούν σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επανελέγχους των θετικών PCR τεστ, ενώ βάζουν υποχρεωτική καραντίνα τουλάχιστον δέκα ημερών στους ταξιδιώτες από τις αφρικανικές περιοχές.

Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ισραήλ, ενώ υπάρχουν πιθανά κρούσματα και στη Δανία.

Τέλος, το Ισραήλ, που έχει επιβεβαιώσει ένα θετικό τεστ στο νέο στέλεχος, θα γίνει η πρώτη χώρα που κλείνει τα σύνολα για όλους τους ξένους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου να αναχαιτήσει την εξάπλωσή του.

Διαβάστε επίσης
Close