Σκληραίνει τα μέτρα για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο η κυβέρνηση

Έρχονται ποινικές ευθύνες και αφαίρεση γονικής μέριμνας.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού υπάρχουν πολίτες ου είτε αρνούνται την ύπαρξη του φονικού ιού είτε δεν δέχονται να τηρούν τα εκάστοτε μέτρα που βάζει η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του.

Τους τελευταίους μήνες, απ΄όταν οι μαθητές επέστρεψαν στην δια ζώσης εκπαίδευση με την υποχρεωτική υποβολή τους σε δυο self test την εβδομάδα, κάποιοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία αρνούμενοι να τηρήσουν το μέτρο.

Μάλιστα, επειδή ο αριθμός των μαθητών που στερούνται την βασική τους εκπαίδευση δεν είναι αμελητέος η κυβέρνηση θα σκληρύνει το νόμο ώστε να υπάρχει ποινική ευθύνη, ενώ θα παρεμβαίνει ο εισαγγελέας για αφαίρεση γονικής μέριμνας.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. «Ο διευθυντής εγγράφως ενημερώνει τους γονείς, εν συνεχεία αν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή διαφοροποίηση απευθύνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες ή μπορεί να το κάνει και ταυτόχρονα, καθώς επίσης και στην εισαγγελική αρχή, η οποία επιλαμβάνεται για τον τρόπο που ασκείται η γονική μέριμνα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το Υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί. Μείζονα σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο υποχρέωση γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να διδαχθούν, είναι και δικαίωμα των ίδιων των παιδιών. Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία».

Τόνισε δε ότι συγκεκριμένη ρύθμιση θα έρθει άμεσα στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης
Close