Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών

Ο δείκτης θετικότητας σήμερα έφθασε το 6,8%.

Και ενώ όλη η Ευρώπη έχει αρχίσει να αυστηροποιεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αφού το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σφοδρό και τρέχουν όλοι προκειμένου να …προλάβουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση και τους ειδικούς τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα.

Οι 112 θάνατοι που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αρχικά είχαν ανακοινωθεί 105 αλλά με καθυστερημένη ενσωμάτωση προστέθηκαν άλλοι 7, σοκάρουν. Δεδομένου δε ότι έχουν περάσει σχεδόν 11 μήνες από τους πρώτους εμβολιασμούς, οι οποίοι αποδεδειγμένα προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση. Επιπλέον, οι διασωληνωμένοι ξεπερνούν τους 600, ενώ οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία είναι σχεδόν διπλάσιες από τα εξιτήρια.

Το γεγονός που επιτείνει την δυσμένεια στην οποία βρισκόμαστε είναι ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 93,00%, κάτι που αναμενόταν στα τέλη του μήνα. Και, μολονότι, η κυβέρνηση διαψεύδει σε όλους τους τόνους ενδεχόμενο lockdown, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι κατευθυνόμαστε ολοταχώς σε αυτό.

Διαβάστε επίσης
Close