Το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος στη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη!

Σπουδαία διάκριση για τον συγγραφέα.

Ένα ελληνικό βιβλίο βραβεύτηκε ως ένα από τα κορυφαία της εποχής του. Πρόκειται για τη «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη που απέσπασε Το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος (Prix du Livre Europeen). Είναι ένα μυθιστόρημα βασισμένο στη ζωή της μητέρας του συγγραφέα εξ ου και ο τίτλος του με αρκετά ιστορικά στοιχεία από την εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου. Κυκλοφόρησε το 2014 και έχει ήδη βραβευθεί και από τους Έλληνες Αναγνώστες στα Βραβεία “Public”.

«Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη “Νίκη” είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα μας μπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσμο. Την ώρα της μεγάλης αυτής δικαίωσης και χαράς, σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου που αποτέλεσαν την πρώτη έμπνευση για τη «Νίκη». Σκέφτομαι τους δασκάλους που μού έδωσαν τα φώτα. Σκέφτομαι τους αναγνώστες που με στηρίζουν σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα.

Ευχαριστώ την εκδότριά μου Άννα Πατάκη, που με εμψυχώνει με αδελφική αγάπη. Αγκαλιάζω τα πιο δικά μου πρόσωπα. Στέλνω ένα μεγάλο φιλί στους συνομήλικους της κόρης μου νέους αναγνώστες, μέσα από τους οποίους θα βγουν οι νέοι μας συγγραφείς. Ευχαριστώ πολύ!», δήλωσε ο Χρήστος Χωμενίδης για τη βράβευσή του.

Διαβάστε επίσης
Close