Ξεκίνησε ηλεκτρονικά η απογραφή πληθυσμού 2021

Είναι υποχρεωτική.

Από τις 22 Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, την οποία διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι υποχρεωτική και σε πρώτο στάδιο γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του www.gov.gr.

Σε αυτή τη φάση ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας. Έπειτα, πρέπει ένας από τους εκπροσώπους της  με τον κωδικό που θα βρει στον φάκελο και με τα στοιχεία που δηλώνει στο taxisnet να μπει στο  www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Στόχος είναι η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε ολόκληρη την επικράτεια και η συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία δεν διαβιβάζονται ούτε χρησιμοποιούνται κάπου αλλού πέραν της συγκέντρωσης των στατιστικών στοιχείων.

Τέλος, για όσους πολίτες δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Διαβάστε επίσης