Αποκλειστικά με εμβόλια mRNA η τρίτη δόση

Ακόμα και για αυτούς που είχαν κάνει Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας συνεχίζεται κανονικά, αν και πλέον οι ρυθμοί είναι αργοί, αφού πλέον έχουν μείνει οι αμετάπειστοι και οι φανατικοί αντιεμβολιαστές.

Ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για την τρίτη δόση και αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους άνω των 80, καθώς κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση της ανοσία, διευκρινίζοντας, μάλιστα, από τους ειδικούς ότι δεν πρόκειται για μια απλή αναμνηστική χορήγηση- όπως χαρακτηρίζεται η τρίτη.

Επιπλέον, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, η ανάγκη για τρίτη δόση συναντάται και στις ηλικίες άνω των 60, καθώς η επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ένταση των ανοσιακών απαντήσεων επηρεάζεται και από την ηλικία.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η τρίτη δόση θα γίνει αποκλειστικά με εμβόλια mRNA ακόμα και για αυτούς που είχαν κάνει Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson και πρέπει αν γίνεται έπειτα από έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση.

Διαβάστε επίσης
Close