Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε σχολεία, πανεπιστήμια, τρένα και αεροπλάνα στην Ιταλία

Και ενώ αναμένεται ανάλογη απόφαση και για τα Μέσα Μεταφοράς εντός αστικών πόλεων.

Αυστηροποιεί τα μέτρα η Ιταλία προκειμένου να πιέσει τους ανεμβολίαστους πολίτες της να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το φαινόμενο των αρνητών των εμβολίων δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Παρότι διανύουμε τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού με την ζωή μας να έχει αλλάξει δραματικά και τον φόβο και την αγωνία να έχουν μονιμοποιηθεί στην καθημερινότητά μας, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο, το οποίο δείχνει να είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην κανονικότητά μας.

Η Ιταλία, που και αυτή έχει πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα είναι υποχρεωτικό για να εισέρχεται κανείς σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και για να μετακινείται -εντός της χώρας- με τρένα, αεροπλάνα και πλοία. Ωστόσο, αυτό δεν ισχυέι για το Μέσα Μεταφοράς εντός αστικών πόλεων, αν και υπάρχουν σκέψεις αν θεσμοθετηθεί άμεσα.

Αναφορικά με τα σχολεία, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά τους μαθητές, παρά μόνο το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ είναι υποχρεωτικό και για τους φοιτητές.

Διαβάστε επίσης
Close