Παγώνη: Αυτά είναι τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό με Pfizer και AstraZeneca

Διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά οργανισμού.

«Ποια είναι τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό;», αυτό το είναι το ερώτημα των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη συμμετοχή των νέων ηλικιακά ομάδων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας τόσο στον ΣΚΑΪ, όσο και στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι μόνο το 10% όσων εμβολιάζονται έχουν συμπτώματα, όπως πυρετό. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα του εκάστοτε οργανισμού.

Αναφορικά με τα δύο βασικά εμβόλιο που κατά κύριο λόγο χορηγούνται στην Ελλάδα είπε ότι για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το 85-90% των εμβολιασθέντων δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα παρά μόνον κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες, περίπου δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα, γύρω στο 37,4 με 37,5.

Τέλος, για αυτό της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38-38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5 βαθμών».

Διαβάστε επίσης
Close