Στα φαρμακεία τα self test: Σε πρώτη φάση διατίθενται μόνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου

Τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά».

Στα φαρμακεία τα self test από σήμερα, Τετάρτη, ωστόσο, σε αυτή την πρώτη φάση θα διατίθενται μόνο σε μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και σε εκπαιδευτικούς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος να γίνονται δια ζώσης τα μαθήματα του λυκείου από τις 12 Απριλίου.

Μάλιστα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, τα υπόλοιπα ΑΜΚΑ θα είναι “κλειστά”, ενώ κάνει έκκληση στους δικαιούχους που είναι υπόχρεοι για την διενέργεια των test να προσέρχονται για να τα προμηθεύονται σε ώρες που είναι ανοιχτά όλα τα φαρμακεία και όχι στα εφημερεύοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

«Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες,  συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας,

Στόχος  της διάσκεψης ήταν  να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα  ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Ολα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και  επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι  δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους  δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας , για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους , προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά».

Διαβάστε επίσης
Close