Στην τελική ευθεία για τα self tests

Από Δευτέρα στα φαρμακεία και θα διατίθενται δωρεάν.

Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την αγορά των self test, με δύο εταιρίες, την ελβετική Roche και μια κινέζικη, να έχουν ήδη προκριθεί για την διανομή. Άμεσος στόχος είναι να αρχίσουν να διανέμονται στα φαρμακεία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία, στους εργαζόμενους στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Κάθε πολίτης δικαιούται δωρεάν 4 τεστ τον μήνα, ένα για κάθε εβδομάδα, και θα μπορεί να το παραλαμβάνει με το ΑΜΚΑ του. Παράλληλα, προαιρετικά θα μπορεί να δηλώνει στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr το αποτέλεσμα του τεστ σε περίπτωση που είναι θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνεται μεγάλη σημασία στην διενέργεια των τεστ προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η σταδιακή άρση του lockdown, αρχής γενομένης από την Δευτέρα με το λιανεμπόριο με click away και click inside και στόχο την επιστροφή των μαθητών των δύο μεγάλων σχολικών βαθμίδων στις 12 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης
Close