«2 δισεκατομμύρια δόσεις η Pfizer μέσα στο 2021!»

Ξεκινάει... αντεπίθεση.

Βρισκόμαστε, θα μπορούσε να πει κανείς, σε μια κατάσταση… αναμονής: με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας και τα νούμερα να παραμένουν υψηλά σε θανάτους, διασωληνώσεις και ημερήσια κρούσματα, άπασες οι χώρες «παίζουν άμυνα» προκειμένου να καταφέρουν να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Εδώ, ωστόσο, ανακύπτει ένα φλέγον ζήτημα, καθώς ο αριθμός των δόσεων (ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν επαρκεί και όλοι περιμένουν… στωικά οι εταιρίες (Pfizer, Moderna, Sputnik V κτλ) να εφοδιάσουν με περισσότερες δόσεις σύσσωμο τον κόσμο.

Τα πολύ ευχάριστα νέα, ωστόσο, σε αυτόν τον τομέα έρχονται από τον Άλμπερτ Μπουλά. Ο Έλληνας CEO της εταιρείας Pfizer ανακοίνωσε ότι το 2021 η εταιρία θα παραγάγει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει το 2ο τρίμηνο του 2021 ΕΕ τουλάχιστον 75 εκ. δόσεις!

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως με μια τέτοια τεράστια παραγωγή εμβολίων οι ρυθμοί εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού θ’ αυξηθούν, με αποτέλεσμα ν’ αφήσουμε πίσω μας οριστικά και αμετάκλητα τον εφιάλτη που βιώνουμε εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο…

Διαβάστε επίσης
Close