Έτσι θα προγραμματίσετε ραντεβού για εμβολιασμό

Τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν και σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν επίσημα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και στην Ελλάδα με τις πρώτες 9.000 δόσεις εμβολίων των Pfizer-BioNTech να βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχουν φθάσει και στα υπόλοιπα της Ελλάδας.

Κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας θα εμβολιαστούν οι:

Α. Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών

Β. Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας

Γ. Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης

Δ. Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης

Παράλληλα, για συμβολικούς λόγους θα εμβολιαστούν αρχικά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός,  Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής εν ευθέτω χρόνω.

Στην δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες ανά ηλικία και υποκείμενα νοσήματα. Για να δείτε αν ανήκετε σε κάποια από αυτές τις ομάδες μπορείτε να το κάνετε είτε:

  1. Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
  2. Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Από τον Ιανουάριο του 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Διαβάστε επίσης
Close