Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» καταγγέλλει ότι αρνήθηκαν να της νοικιάσουν διαμέρισμα γιατί δουλεύει σε ΜΕΘ

Απίστευτο αλλά ελληνικό…

Μία καταγγελία, που μας κάνει όλους να αισθανόμαστε άσχημα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο από μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η νεαρή Βάλια ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς κορωνοϊού, «Σωτηρία», και από την έναρξη της πανδημίας αρκετές φορές έχει δεχθεί τόσο αυτοί όσο και οι συνάδελφοί της κοινωνικό ρατσισμό λόγω της ιδιότητάς της, ωστόσο, ένα τελευταίο περιστατικό την προκάλεσε οργή και θυμό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι της αρνήθηκαν ενοικίαση διαμερίσματος, καθώς ένοικοι πολυκατοικίας φοβήθηκαν μην κολλήσουν.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πώς μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι, έλεγα, αλλά προσέχω. Καθώς οι μέρες περνούσαν, έβλεπα τα βλέμματά τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δεν τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μία μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει, γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στενοχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για τη δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

Οι συνάδελφοί μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.

Είμαι η Βάλια, λοιπόν, και είμαι πάλι αρνητική», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε….

Posted by Valia Vl on Thursday, December 3, 2020

Διαβάστε επίσης
Close