Βάζει φρένο ο Μητσοτάκης: Τι δεν θα ανοίξει ακόμα και μετά την άρση του lockdown

Ορισμένες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με απόφαση πρωθυπουργού και μετά την άρση των μέτρων.

«Φρένο» στο άνοιγμα συγκεκριμένων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μπορεί οι επιχειρηματίες να ετοιμάζονται να σηκώσουν ρολά, ωστόσο ορισμένοι εξ’ αυτών θα αναγκαστούν να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους μέχρι νεοτέρας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι να έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι αυτοί; Ποιες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι να εμβολιαστούν οι πολίτες;

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης
Close