Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλία: Νεκροί σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων στο νοσοκομείο Βόλου

Μόλις δύο ΜΕΘ ελεύθερες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Εικόνες που σοκάρουν και προκαλούν έντονη ανησυχία κάνουν το γύρω του διαδικτύου από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τιε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το taxydromos.gr, οι σωροί ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό βρίσκονται μέσα σε σάκους εντός του νεκροτομείου αλλά εκτός ψυκτικών θαλάμων, καθώς δεν επαρκούν οι έξι που διαθέτει το νοσοκομείο.

Μάλιστα, το «Αχιλλοπούλειο» επιβεβαιώνει την είδηση με ανακοίνωσή του, όπου εξηγεί τι ακριβώς συνέβη αναδεικνύοντας, παράλληλα, ένα άλλο σοκαριστικό γεγονός,  καθώς κάνει λόγο για 16 νεκρούς από κορωνοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Βόλου

«Από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης», αναφέρει ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) υπάρχουν 73 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων 71 κατειλημμένες και 2 κενές, δηλαδή ποσοστό μόλις 3%.

Διαβάστε επίσης
Close