Θεσσαλονίκη: Ο λόγος που δεν βλέπουμε ακόμα μείωση στα κρούσματα

Στο κόκκινο ακόμα η συμπρωτεύουσα

Το lockdown συνεχίζεται όμως τα αποτελέσματα που όλοι θέλουν να δουν, ειδικά στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν φανεί ακόμα. Παρά τα όσα πιστεύει η πλειονότητα του κόσμου, το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη στις τάξεις των επιστημόνων.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα αποτελέσματα όσων είχαν ήδη γίνει πριν το lockdown. Ο έλεγχος τότε είχε χαθεί εντελώς, οι πολίτες είχαν χαλαρώσει με αποτέλεσμα η πόλη να βρίσκεται στο κόκκινο.

Οι επιδημιολόγοι λοιπόν θεωρούν ότι θα δούμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά όχι ακόμα. Από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία και ουσιαστική μείωση ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ που πλέον έχει ξεπεράσει τα όριά του θα δούμε σε 10 περίπου μέρες.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα κυβέρνησης και επιστημόνων. Να αντέξει η πόλη τις επόμενες μέρες όπου η πίεση θα συνεχιστεί μέχρι να έρθει η αποκλιμάκωση.

Αν αντέξει και δεν φτάσουμε στο σημείο να γίνεται επιλογή ασθενών που θα μπουν στη ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών, τότε σε λίγες μέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και η Θεσσαλονίκη θα πάρει κεφάλι στη μάχη με τον αόρατο εχθρό

Διαβάστε επίσης
Close