Ανατριχιαστικό: Σχέδιο της κυβέρνησης να μεταφέρονται με τρένο ασθενείς με κορωνοϊό στην Αθήνα

Βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και είναι έτοιμο για «ταξίδι» εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα «καλπάζει» ιδιαίτερο στο Βορρά, αφού, παρότι διανύουμε την Τρίτη εβδομάδα τοπικού lockdown, τα κρούσματα παραμένουν πάρα πολύ υψηλά- σταθερά τριψήφιος αριθμός σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία και στις γύρω περιοχές, με την κυβέρνηση να ψάχνει λύσεις για αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στις εκεί περιοχές.

Έτσι, προκρίθηκε η λύση τις μεταφοράς ασθενών, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, με τρένο στην Αθήνα.  Ο συρμός βρίσκεται ήδη στο Ν.Σ. Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που διευκολύνει την άνετη και ασφαλή μεταφορά των ασθενών.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ βρίσκονται στη διάθεση όσων πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Μέριμνα υπάρχει και για τη διαμόρφωση των βαγονιών, τα οποία θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των επιβατών. Γι’αυτό τον λόγο, υπάρχουν θέσεις καθήμενων, όπως συμβαίνει ένα λεωφορείο, αλλά με αρκετό χώρο στους διαδρόμους ώστε να μπορεί να περάσει φορείο.

Την είδηση δεν διέψευσε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην καθιερωμένη μεσημεριανή ενημέρωση. Αντίθετα αρκέστηκε να αναφέρει ότι «οι συνθήκες είναι συνθήκες πολέμου. Αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια. Θα κάνουμε ό,τιδηποτε χρειαστεί για να κερδίσουμε τη μάχη».

Διαβάστε επίσης
Close