Πέτσας: «Οι μαθητές θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία»

Ανέλυσε το πλάνο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Συνέντευξη στο Mega και στην εκπομπή του Νικου Ευαγγελάτου «Live News» παραχώρησε ο Στέλιος Πέτσας, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στα σχέδια της κυβέρνησης για την επάνοδο από το lock down τονίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τελευταία η εστίαση, ενώ σκοπεύουν να κάνουν άρση σε κάποια μέτρα από τις 30 Νοεμβρίου. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν έγκαιρα για να σχεδιάσουν τον προγραμματισμό τους όλοι και αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πτώση των κρουσμάτων. «Προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται και σε μικρή κάμψη και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επομένης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας», ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να «κάνουμε όλοι Χριστούγεννα σε κάποια κανονικότητα».

Διαβάστε επίσης
Close