Αυτά ισχύουν για take away και delivery μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας– Η ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία

Επίσημες διευκρινίσεις μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε.

Ένα νέο μέτρο προστίθεται στο lockdown  από την Παρασκευή, αυτό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00. Ωστόσο, από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και ανακοινώθηκε, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο τι  ισχύει για την λειτουργία των deilvery και take away καταστημάτων, εφόσον θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μάλιστα, εξαιτίας του «μπάχαλου» που δημιουργήθηκε η Πολιτική Προστασία εξέδωσε νέα ανακοίνωση που διευκρίνιζε ότι το μέτρο δεν ισχύει για τις δύο αυτές κατηγορίες λειτουργίας των καταστημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Διαβάστε επίσης
Close