«Απάντηση» Ρωσίας: «Το εμβόλιό μας είναι 90+% αποτελεσματικό»

Πήρε θέση το ρωσικό υπουργείο υγείας...

Ημέρα ευχάριστων ειδήσεων- τουλάχιστον στον τομέα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, μιας και τα νούμερα των κρουσμάτων και των θανάτων παραμένουν πολύ υψηλά- εξελίσσεται η Δευτέρα 9/11: πρώτα η εταιρία Pfizer ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της δοκιμάστηκε σε 44.000 ανθρώπους και σε 6 διαφορετικές χώρες, με την αποτελεσματικότητά του να κυμαίνεται στο 90%.

Λίγο αργότερα, ήρθε η «απάντηση» από το ρωσικό υπουργείο υγείας: σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, το Sputnik-V (το πρώτο εμβόλιο, θυμίζουμε, που πήρε έγκριση για μαζική παραγωγή- αν και υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι στο πώς κατασκευάστηκε…) είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό!

«Με εντολή του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V, σε όσους εμβολιάσθηκαν. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%. Η εμφάνιση ενός ακόμη αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή είδηση για όλους», ήταν η δήλωση της συμβούλου του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου θεραπείας και προληπτικής ιατρικής, Αξάνα Ντράπκινα.

Φυσικά, καταλαβαίνει κανείς πως τώρα μπαίνουμε και σε μια άτυπη «μάχη» για το ποιο εκ των εμβολίων θ’ αποδειχτεί πιο γρήγορο και πιο ασφαλές, όμως αυτό δεν αναιρεί πως μιλάμε για την αρχή του τέλους.

Ο εφιάλτης σύντομα θα τελειώσει…

Διαβάστε επίσης
Close