«Πάνω από 60.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα!»

Τρομακτικό το νούμερο...

Τα πράγματα στο μέτωπο του κορωνοϊού πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο (και) στη χώρα μας. Ήδη Θεσσαλονίκη και Σέρρες έχουν μπει σε καθεστώς lockdown, την στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, όπως και ο αντίστοιχος των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής.

Σήμερα καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2166 νέα κρούσματα, με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να παραμένουν στο κόκκινο καθώς βρίσκονται στις παρυφές, πια, των 600 κρουσμάτων την ημέρα.

Το ακόμα χειρότερο, όμως, είναι αυτό που διαφαίνεται από την εξέταση των λυμάτων της πρωτεύουσας- μια μέτρηση, δηλαδή, αρκετά ακριβής που δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος τόνισε πως το νούμερο των ενεργών φορέων του κορωνοϊού την Αττική αγγίζει τις 60.000- ένα τρομακτικό μέγεθος, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός.

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων», ήταν τα λόγια του.

 

Διαβάστε επίσης
Close