Κρούσματα σε γηροκομείο της Γλυφάδας- Έντονη ανησυχία από τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις στους οίκους ευγηρίας

Ανησυχία και προβληματισμός στους ειδικούς καθώς, παρότι κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για τα γηροκομεία, φαίνεται πως δεν λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει.

Νέο «χτύπημα» του κορωνοϊού σε γηροκομεία, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα στον οίκο ευγηρίας «Μεγαλόχαρη». Την Παρασκευή του βράδυ σήμανε «συναγερμός» στις υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» υπήρχαν κρούσματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 5 περιπτώσει που βρέθηκαν θετικές στον Covid-19 και μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό», ενώ ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Δημήτρης Ακρίβος σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε: «ξεκίνησε από μια υπάλληλο που βρέθηκε θετική στην αρχή της εβδομάδας από ό,τι μου είπε η υπεύθυνη».

Παράλληλα, έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία τα αλλεπάλληλα κρούσματα, καθώς έχουν επιστήσει την προσοχή ιδιαίτερα στις ευαίσθητες δομές, με κλειστούς πληθυσμούς, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, ενώ σοβαρές είναι οι καταγγελίες για το γηροκομείο, με τη διοίκηση του γηροκομείου να αναφέρει πως ο ασθενής “0” ήταν μια εργαζόμενη που μετέφερε τον ιό στους τρόφιμους και η οποία είχε συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης
Close