Κορωνοϊός: Μετά την Κοζάνη σε πολύ δύσκολη θέση και τα Ιωάννινα

Αγώνας δρόμου για να πέσουν τα κρούσματα

Μετά το πρώτο lockdown στην Κοζάνη, όλοι κατάλαβαν ότι η κατάσταση πλέον είναι πλέον πολύ σοβαρή και νέα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν.

Στην Κοζάνη, ένας συνδυασμός λαθών έφερε την καραντίνα και ουδείς θέλει να δει το ίδιο έργο να παίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση σε 2 τουλάχιστον περιοχές της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη. Και αν η Καστοριά δείχνει ότι τουλάχιστον σε πρώτη φάση βρίσκεται πιο μακριά από το lockdown, δεν ισχύει το ίδιο με τα Ιωάννινα.

Τα 32 χθεσινά κρούσματα και η προειδοποίηση Χαρδαλιά για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, έκαναν τους πάντες να καταλάβουν ότι αν δεν υπάρξει θεαματική πτώση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες, τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το τελευταίο κανονάκι των Ιωαννίνων θα είναι αύριο. Αν τα κρούσματα είναι ξανά πολλά, τότε η καραντίνα θα είναι προ των πυλών. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ των Ιωαννίνων αυτή τη στιγμή, όμως όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα γίνει η θετική έκπληξη…

Διαβάστε επίσης
Close