Συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Πάλι τα ίδια...

Το δρόμο των νέων προκλήσεων έχει επιλέξει γι’ ακόμα μία φορά η Τουρκία: μετά από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο οι γείτονές μας σχεδόν… εκλιπαρούσαν για ένα θερμό επεισόδιο με τα όσα έκαναν στην Ανατολική Μεσόγειο, τα πράγματα ηρέμησαν με τις δύο πλευρές να κάθονται, προσωρινά, στο τραπέζι.

Ωστόσο, συμφωνία δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να δυναμιτίσει γι’ ακόμα μία φορά το κλίμα, κατά την προσφιλή του συνήθεια.

Ο Σουλτάνος έδωσε εντολή στο… διαβόητο πια Oruc Reis να βγει εκ νέου «βόλτα» στα πέριξ του Καστελόριζου. Το πλοίο κινείται πλέον 35 ναυτικά μίλια μακριά από το νησί, ενώ χθες έκλεισε τελείως το ραντάρ του και κινείτο «αθόρυβα» για πολλή ώρα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είχε δηλώσει πως: «Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή όπου θα επιχειρήσει στην ανατολική Μεσόγειο. Οι δοκιμές ξεκίνησαν χθες και σήμερα αρχίζουμε να κάνουμε τις πρώτες σεισμικές μετρήσεις» ήταν το σχόλιο του Φατίχ Ντονμέζ, που δείχνει πως για ακόμα μία φορά η Τουρκία δεν μπορεί να λύσει ειρηνικά τα θέματά της και επιζητά ένα θερμό επεισόδιο.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα, φυσικά, είναι το πώς θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά…

 

Διαβάστε επίσης
Close