Καθηγήτρια Λινού: «Δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας. Ο κορωνοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες»

Μεγάλη ανησυχία επικρατείς τις τάξεις των επιστημόνων τόσο από την αύξηση των   καθημερινών κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ την ανιούσα έχουν πάρει και οι θάνατοι στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επέστησε την προσοχή όλων μας στις καθημερινές επαφές και συναλλαγές τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ανταλλάσουμε πράγματα , καθώς ο ιός επιβιώνει στις επιφάνειες πολλές ώρες.

«Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε ίσως να δούμε και περισσότερους ίσως διασωληνωμένους και νεκρούς και είναι πραγματικά επώδυνο. Είναι πιθανό ο ιός να επιβιώνεις πάρα πολλές ώρες στις επιφάνειες. Δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας. Πρέπει να απολυμαίνουμε οποιαδήποτε επιφάνεια στην οποία μπορεί αν ακούμπησε κάποιος άλλος ή είναι πολύ εκτεθειμένη».

Παράλληλα, η  καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, στάθηκε και στην έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης
Close