Στον κορωνοϊό και το πανδημιακό άγχος οφείλεται η αφύσικη απώλεια μαλλιών σε πολλούς ανθρώπους

Και δεν αφορά μόνο τους ασθενείς αλλά όλους.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που διαμαρτύρονται-ανησυχούν για την απώλεια μαλλιών και μάλιστα σε αφύσικες ποσότητες τριχών, καθώς, επίσης, στα φρύδια, τα βλέφαρα και το υπόλοιπο σώμα.

Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού Πανεπιστημίου που δημοσιεύτηκε στους «Times New York», αυτό οφείλεται στο λεγόμενο «πανδημικό άγχος», που έχουν πολλοί άνθρωποι για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.

Στην έρευνα εξετάστηκαν τα συμπτώματα που εξακολουθούν μετά την Covid-19, από τους 1.567 αναρρώσαντες που απάντησαν, οι 423 ανέφεραν ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια τριχών. Η επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Ν.Υόρκη δρ Έμα Γκούτμαν-Γιάσκι ανέφερε ότι αρκετά μέλη του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, έχουν παράπλευρες απώλειες στις τρίχες τους, καθώς ζουν σε συνθήκες άγχους, σε παρατεταμένα ωράρια, μακριά από τις οικογένειες τους.

Παρότι οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι με ποιο ακριβώς τρόπο το στρες ρίχνει τελικά τις τρίχες, πιθανολογούν ότι  εμπλέκεται η ορμόνη του στρες κορτιζόλη, όταν βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης
Close