Κλείδωσε: Ποια μέρα ανακοινώνεται το lockdown και κλείνουν τα σχολεία

Η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Στην περίοδο εκείνη που θα κρίνει τα πάντα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία, τότε οι επόμενοι μήνες όπου αναμένεται έξαρση και των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης θα βρουν το ΕΣΥ όρθιο. Αν δεν συγκρατηθεί το τωρινό κύμα όμως και τα νοσοκομεία γονατίσουν, τότε η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και θα δούμε εικόνες Ιταλίας.

Γι’ αυτό κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν αποφασίσει να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας που ειδικά στην Αθήνα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Δυστυχώς με τα έως τώρα δεδομένα όλα δείχνουν ότι εκτός από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε και ισχύει από τη Δευτέρα θα χρειαστεί να παρθούν και άλλα πιο σκληρά για να ανατραπεί το σκηνικό. Αναφερόμαστε ασφαλώς στο fast track lockdown των δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα το οποίο έρχεται για να «καθαρίσει» την Αθήνα και να δώσει μια ανάσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του οποίου οι ΜΕΘ στην πρωτεύουσα οσονούπω εξαντλούνται.

Διαβάστε ακόμα: Εφιάλτης δίχως τέλος για τη Χριστίνα του «Big Brother» – Διέρρευσε νέο βίvτεο

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Σύψας σήμερα, οι επόμενες μέρες ως το τέλος του μήνα φέρνουν εξελίξεις. Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία ότι η καθοριστική μέρα θα είναι η Παρασκευή.

Αν μέχρι τότε η καμπύλη της επιδημίας δεν δείξει κάμψη και τα κρούσματα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τότε μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δούμε lockdown στην Αθήνα και κλείσιμο των σχολείων τα οποία δεν πρόλαβαν καλά καλά να ανοίξουν.

Διαβάστε επίσης
Close