Υπάρχει εναλλακτική πριν το γενικό lockdown;

Τι σκέφτονται οι άνθρωποι της κυβέρνησης.

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το γενικό lockdown οι φωνές που ισχυρίζονται ότι υπάρχει εναλλακτική πληθαίνουν.

Είναι κατανοητό ότι ένα δεύτερο lockdown θα δώσει τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία η οποία το διάστημα του καλοκαιριού πήρε μια μικρή ανάσα.

Απ’ την άλλη όλοι γνωρίζουν ότι με το ΕΣΥ γονατισμένο και τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 1000 (αυτή είναι η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες με τα σημερινά δεδομένα) καμία οικονομία δεν μπορεί αν αντέξει ακόμα και χωρίς καραντίνα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου καλείται να αποφασίσει παίρνοντας και το πολιτικό κόστος της επιλογής της. Είναι πλέον δεδομένο ότι δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν σηκώνονται.

Ή θα πρέπει να πάμε σε γενικό lockdown δυο εβδομάδων με την ελπίδα ότι η μπόρα θα περάσει ή να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι πολύ σύντομα οι εικόνες που είδαμε πέρυσι στην Ιταλία θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και μερίδα των πολιτών με την εγκληματική συμπεριφορά της, έχυσαν την καρδάρα με το γάλα πλέον οι δραστικές αποφάσεις είναι μονόδρομος.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της μια πατάτα που καίει. Αν θα την αντέξει ή θα κάψει και την ίδια θα φανεί τις επόμενες μέρες…

Διαβάστε επίσης
Close