Δεν είναι τα κρούσματα: Ο μεγάλος «φόβος» στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού…

Κι όμως, ελάχιστοι το πρόσεξαν...

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο. Την Τρίτη (15/9) ανακοινώθηκε πως είχαμε 310 νέα, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παίρνει και αυτός την ανιούσα, μιας και πλέον 67 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, αυτό το 310 δεν είναι το πιο ανησυχητικό εξ όλων, μιας και έχει αυξηθεί σημαντικότατα (τις περισσότερες μέρες είναι πάνω από 15.000-16.000) και ο αριθμός των τεστ που γίνονται σε όλη την επικράτεια.

Το ανησυχητικό- και αυτό που χτυπάει καμπανάκι επικίνδυνα- είναι τα όσα συμβαίνουν στην Αττική, την νο1 πληγείσα περιοχή της χώρας. Το Λεκανοπέδιο, όπως είπε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού κινδύνου, όμως τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ όταν γίνεται λόγος για τις ΜΕΘ της πρωτεύουσας.

Ήδη περίπου το 60% των κλινών στην εντατική είναι κατειλημμένες, κάτι που σημαίνει πως αν η κατάσταση δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας της Αθήνας θα δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα.

Γι’ αυτό τεράστια προσοχή από όλους μας και να τηρούμε όσο γίνεται τους κανόνες υγιεινής. Η αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού είναι ζήτημα εθνικής σημασίας πλέον…

 

Διαβάστε επίσης
Close