Ανακοινώθηκε: Έγινε τελικά η έκπληξη με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων

Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται και επίσημα

Ο κύβος ερρίφθη. Το media-insider σας είχε ενημερώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες όταν όλοι μιλούσαν για άνοιγμα των σχολείων στις 7 του μήνα και θεωρούσαν ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν δοθεί παράταση για τις 14/9.

Τελικά η έκπληξη έγινε και είναι οριστικό. Σήμερα στις 16:00 η υπουργός Παιδείας το ανακοινώνει και επίσημα. Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 παρά τις αντίθετες γνώμες που είχαν ακουστεί κατά καιρούς.

Η απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος συνομίλησε με την πλειονότητα των λοιμωξιολόγων, στάθμισε τα δεδομένα και αποφάσισε να το πάρει πάνω του και να απορρίψει το άνοιγμα στις 7/9.

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που μιλούσαν για ένα ρίσκο που δεν υπήρχε κανένας λόγος να ληφθεί. Οι περισσότεροι μαθητές με τους γονείς τους επιστρέφουν απ’ τις διακοπές αυτές τις μέρες. Οπότε αν άνοιγαν τα σχολεία στις 7 δεν θα είχε περάσει το διάστημα των 2 εβδομάδων για να εκλείψει ο κίνδυνος διάχυσης του ιού.

Πλέον μένει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις απουσίες. Για το θέμα των μασκών δεν αλλάζει κάτι. Κάθε μαθητής θα παίρνει 2 μάσκες (ακόμα και όσοι πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο) και θα τις φορά μέσα στην τάξη και έξω όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Διαβάστε επίσης
Close