Σημαντική αλλαγή: Πού και πότε δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια

Τι ισχύει…

Παρά τις αντιδράσεις των…σεσημασμένων ψεκασμένων η πλειονότητα των πολιτών έχει αντιληφθεί πόσο αναγκαία είναι η χρήση μάσκας για την αναχαίτιση του ιού και της εξάπλωσής του.

Ένα από τα μέτρα που συζητήθηκε και σχολιάστηκε περισσότερο ήταν αυτό της χρήσης μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Όλοι κατανοούν ότι μαθητές και φοιτητές θα δυσκολευτούν στη νέα πραγματικότητα, αλλά η ανάγκη προστασίας των ίδιων και των γονιών τους υπερισχύει.

Μετά την ανακοίνωση των γνωστών μέτρων (χρήση μάσκας, σπαστά διαλείμματα, ειδικό πρωτόκολλο για τα κυλικεία, εξ αποστάσεως διδασκαλία στα πανεπιστήμια με εξαίρεση τα εργαστήρια) έγιναν οι πρώτες αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές δεν θα φορούν τις μάσκες στα διαλείμματα (εφόσον ασφαλώς δεν υπάρχει συγχρωτισμός) και το ίδιο θα συμβαίνει και στο μάθημα της γυμναστικής.

Γενικότερα σε όλες τις δραστηριότητες των σχολείων  που γίνονται σε ανοιχτό χώρο και τα παιδιά κρατούν αποστάσεις η χρήση της μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική.

Το αυτό θα συμβαίνει ασφαλώς και στις εκδρομές! Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Παιδείας: «Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Όσο για το είδος της μάσκας για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια οι ειδικοί προτείνουν τις υφασμάτινες, οι οποίες θα διανέμονται δωρεάν στους μαθητές (έκαστος θα παίρνει 3).

Διαβάστε επίσης
Close