Έφεραν τον ιό απ’ τα νησιά: Οι 2 περιοχές της Αθήνας που κινδυνεύουν με τοπικό lockdown

Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Ήταν ο μεγαλύτερος φόβος τόσο της κυβέρνησης, όσο και των επιστημόνων. Το ενδεχόμενο μεταφοράς και διασποράς του ιού από τα νησιά στα μεγάλα αστικά κέντρα άμα τη επιστροφή των εκδρομέων τρόμαζε την πολιτική προστασία.

Και δυστυχώς ο φόβος επιβεβαιώθηκε καθώς μόλις γύρισαν οι πολίτες από τις διακοπές τους τα κρούσματα, άρχισαν να ανεβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι επιστήμονες περιμένουν άνοδο των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, σταδιακή σταθεροποίησή τους στη συνέχεια και μείωση από τις αρχές του Οκτώβρη. Αυτό είναι το θετικό σενάριο, που θα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα γιατί τα ήδη υπάρχοντα θα έχουν αποδώσει.

Υπάρχει όμως στο τραπέζι και το κακό σενάριο, να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί δηλαδή η άνοδος των κρουσμάτων παρά τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση οι λοιμωξιολόγοι θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στο πιο επώδυνο μέτρο που είναι τα τοπικά lockdown. Και εντός Αθηνών…

Γλυφάδα και Βούλα είναι οι πιο επιβαρυμένες αυτή τη στιγμή περιοχές και ακολουθεί η Κηφισιά. Αν τα κρούσματα πέσουν στις περιοχές αυτές τις επόμενες μέρες, όπως όλοι ελπίζουν, τότε το κακό σενάριο θα μπει στο συρτάρι. Αν δεν συμβεί το ευκταίο όμως, τότε δυστυχώς όλα είναι πιθανά…

Διαβάστε επίσης
Close