Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αλλάζει το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»

Η καραντίνα τελειώνει και πλέον το σύνθημα γίνεται «Μένουμε Ασφαλείς».

Αλλάζει το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» με το τέλος της καραντίνας, όπως δήλωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H καραντίνα φτάνει στο τέλος της, ο πρωθυπουργός όμως τόνισε τη σπουδαιότητα του να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων προκειμένου να μην καταλήξουμε αντί να κάνουμε βήματα μπροστά, να γυρίσουμε στο τραγικό σημείο των πρώτων ημερών.

Η νόσος εξακολουθεί να υπάρχει και όλοι μας επιβάλλεται να συνεχίσουμε να προσέχουμε τους εαυτούς και όσους αγαπούμε ακόμα και μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας. Έτσι, το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» γίνεται «Μένουμε Ασφαλείς».

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής:

«Προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο στάδιο του σχεδίου μας. Προσοχή, όμως: Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής.

Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνo είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του.

Κάποιες αρχές, πάντως, παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει η ζωή και η υγεία των Ελλήνων. Επιλογή μου είναι η κάθε απόφαση να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης. Και στην ενημέρωση του πολίτη να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και λογοδοσία. Σας εμπιστεύτηκα και εσείς εμπιστευτήκατε όχι μόνο εμένα, αλλά και την Ελληνική Πολιτεία. Που δεν είναι άλλη, τελικά, από τη συλλογική μας υπόσταση.

Και καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση, αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης πρέπει να διατηρηθούν άρρηκτοι. Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος. Τότε, έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι. Ενώ τώρα καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».

Διαβάστε επίσης
Close