Άφωνος ο πλανήτης: Το «τέρας» που έφτιαξαν σε 9 μέρες οι Άγγλοι για να χτυπήσουν τον κορωνοϊό (Pics)

Το πήραν πλέον σοβαρά

Είναι η χώρα που αντιμετώπισε αρχικά με τον πιο επιπόλαιο τρόπο τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για την τακτική της «Ανοσίας της αγέλης» θεωρώντας ότι έχει να κάνει με μια απλή γρίπη.

Σύντομα όμως η πραγματικότητα κονιορτοποίησε κάθε σχέδιο των Άγγλων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Μπόρις Τζόνσον να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση.

Στη συνέχεια, δυστυχώς νόσησε και ο ίδιος και κατάλαβε ότι ο ιός με την οποίο γελούσε στην αρχή, τελικά δεν είναι και τόσο ακίνδυνος.

Έτσι, οι Άγγλοι άλλαξαν τακτική, στρώθηκαν στη δουλειά και επιστράτευσαν κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους για να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Να δημιουργήσουν σε 9 μέρες ένα πραγματικό… τέρας. Ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 4.000 κλινών για ασθενείς του κορωνοϊού.

Το Νοσοκομείο «Νάιτινγκεϊλ» που κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού σε εννέα ημέρες, είναι το δυνατό χαρτί της Αγγλίας στη μάχη με τον ιό, προκειμένου να μην γονατίσει το σύστημα υγείας της χώρας. Μιλάμε για ένα απίστευτο επίτευγμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης…

Διαβάστε επίσης
Close